MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας - Περιβαλλοντική Δραστηριότητα

Κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα της Δασοπονίας. Με αφορμή αυτό οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Α’ Τάξη φύτευσε στην αυλή του σχολείου καλλωπιστικούς θάμνους και δασοκομικά φυτά.
Σκοπός ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές ότι το δάσος παίζει σημαντικό ρόλο στη φύση και στο περιβάλλον, ενός περιβάλλοντος το οποίο συνέχεια υποβαθμίζεται, αλλοιώνεται, ρυπαίνεται, μολύνεται σε βαθμό που κινδυνεύει να γίνει εχθρικό για όλους μας. Με αυτό τον τρόπο το δάσος μας δίνει την ευκαιρία να βρεθούμε κοντά του, να το γνωρίσουμε καλύτερα, να κατανοήσουμε την τεράστια προσφορά, την αξία και τη σημασία του, να το αγαπήσουμε, να αφουγκραστούμε τις επιθυμίες του, γιατί είναι και αυτό ένας ζωντανός οργανισμός.
Ας κινητοποιηθούμε όλοι μας για δεντροφυτεύσεις σε γυμνά βουνά, λόφους και εκτάσεις που δεν προσφέρονται για άλλη χρήση.
Ας σταθούμε κοντά στο δάσος σαν φίλοι, ας το προστατέψουμε για ένα καλύτερο παρόν, για ένα ελπιδοφόρο δασικό αύριο, για μια καλύτερη ζωή.

Τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022