MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Comenius - 1η Συνάντηση (Τρίκαλα, Νοέμβριος 2009)

Πολυεταιρική Σύμπραξη Comenius
Μουσεία, Εκπαίδευση και Σύγχρονη Κοινωνία
1η Συνάντηση Εκπαιδευτικών (Τρίκαλα 8 έως 11 Νοεμβρίου 2009)


Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που έγιναν στα πλαίσια της πρώτης συνάντησης των εκπαιδευτικών από την Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Λεττονία και Ιταλία, οι οποίοι συμμετέχουν σε Πολυεταιρική Σύμπραξη Comenius με θέμα: «Μουσεία, Εκπαίδευση και Σύγχρονη Κοινωνία». Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με μεθόδους και τεχνικές κατάλληλες για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε μουσειακούς χώρους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009 στο 2ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Τρικάλων, το οποίο είναι και το συντονιστικό σχολείο, και περιελάμβανε περιήγηση στο χώρο του σχολείου και πραγματοποίηση ημερίδας. Τους εκπαιδευτικούς από το εξωτερικό υποδέχθηκαν ο διευθυντής κ. Κωστής, οι υποδιευθυντές του σχολείου, ο σύλλογος καθηγητών και εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Κατά την περιήγηση οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν αίθουσες και εργαστήρια του σχολείου και να συνομιλήσουν με εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ενδιαφέρουσα υπήρξε η επίσκεψη στη βιβλιοθήκη του σχολείου, όπου η υπεύθυνη κα. Αμαλία Ηλιάδη παρουσίασε έκθεση υλικού που αφορά στα μουσεία της χώρας μας και εξήγησε το ρόλο της βιβλιοθήκης στο σχολικό χώρο. Οι εκπαιδευτικοί των πέντε χωρών έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον ξεφυλλίζοντας τα βιβλία και συζητώντας με την υπεύθυνη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ημερίδα όπου οι εκπαιδευτικοί των Επαγγελματικών Λυκείων κάθε χώρας παρουσίασαν υλικό για το σχολείο τους (κτιριακές εγκαταστάσεις, δυνατότητες, προοπτικές), πληροφορίες για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους και την ευρύτερη περιοχή του σχολείου τους. Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο σχολικός σύμβουλος οικονομολόγων κ. Ρίζος, ο προϊστάμενος γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μπαλάφας, ο υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων κ. Παπαμιχαήλ, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Κατά την παραμονή στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στο Ίδρυμα Μακρή και στα Μετέωρα. Μέλη της ομάδας επισκέφθηκαν το ΚΔΑΥ της πόλης μας όπου συνομίλησαν εκτεταμένα με τον υπεύθυνο κ. Σπαθή για τον τρόπο που στη χώρα μας αντιμετωπίζονται οι μαθητές που παρουσιάζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009 συνεχίστηκαν οι εργασίες της ομάδας τα μέλη της οποίας αντάλλαξαν απόψεις για τους στόχους και για τους τρόπους υλοποίησης του προγράμματος.

Η συνάντηση στα Τρίκαλα ήταν η πρώτη δραστηριότητα του προγράμματος η οποία έδωσε τη δυνατότητα αλληλογνωριμίας και δημιούργησε ευνοϊκό κλίμα για την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Διεύθυνση του σχολείου, η οποία προσέφερε φιλοξενία, καφέ, παραδοσιακό γεύμα στο χώρο του σχολείου αλλά και επίσημο δείπνο σε γνωστή ταβέρνα της πόλης καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος προσέφερε επίσης δείπνο και υπήρξε παρών και ενεργός σε όλες τις διαδικασίες.

Η παιδαγωγική ομάδα
Αβδελίδου Ελένη
Μπαρούτα Ευαγγελία
Αβδελίδης Ευάγγελος



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022