MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Erasmus+ KA2 NecVET - 4η Συνάντηση (Παλέρμο, Φεβρουάριος 2016)

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2
«New approaches to strengthened cooperation facilities for VET institutions and labour market (NecVET)»
4η Συνάντηση Εταίρων στο Παλέρμο

Στο Παλέρμο της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε η τέταρτη συνάντηση των εταίρων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 με τίτλο "New approaches to strengthened cooperation facilities for VET institutions and labour market (NecVET)", που αφορά την ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων συνεργασίας μεταξύ των οργανισμών επαγγελματικής εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας.
Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων συμμετέχει σε αυτή τη στρατηγική σύμπραξη/εταιρική σχέση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση για τη διετία 2014-2016, με συμμετέχοντες φορείς από τις χώρες Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία.

Η συνάντηση οργανώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα 1-4 Φεβρουαρίου 2016, από τον οργανισμό "Consiglio Nazionale delle Ricerche (CNR)" και συγκεκριμένα από το ερευνητικό ινστιτούτο του CNR με ονομασία "Istituto per le Tecnologie Didattiche (ITD)". Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (ITD) λειτουργεί στη Γένοβα και στο Παλέρμο και απασχολεί περισσότερους από 40 ερευνητές. Οι κύριες ερευνητικές δραστηριότητες του ινστιτούτου αφορούν πεδία όπως "Εκπαιδευτικά καινοτόμα μαθησιακά περιβάλλοντα", "Ενσωμάτωση της τεχνολογίας ενισχυμένης μάθησης σε οργανισμούς" και "Νέες δεξιότητες για την κοινωνία της γνώσης" και επικεντρώνονται στο σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και στη δοκιμή νέων μορφών περιβαλλόντων μάθησης και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για την απόκτηση απαραίτητων δεξιοτήτων στη σύγχρονη κοινωνία της γνώσης.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης:
- ερευνήθηκε η πρόοδος των εργασιών και η τρέχουσα κατάσταση ολοκλήρωσης του έργου,
- αξιολογήθηκαν οι τελικές μορφές και τα περιεχόμενα πνευματικών προϊόντων που έχουν ήδη δημιουργηθεί,
- πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το τελικό πνευματικό προϊόν του έργου,
- παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά αποτελέσματα της στατιστικής ανάλυσης που έγινε από τον ιταλικό οργανισμό,
- υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στο τουρκικό και στο ιταλικό ίδρυμα,
- οργανώθηκε συνέδριο με τίτλο "Promotion of Effective VET models: Cooperation strategies between VET institution and labour market", στο οποίο συμμετείχαν τα ιδρύματα - εταίροι καθώς επίσης και εκπρόσωποι από τοπικούς φορείς, οργανισμούς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της Σικελίας, μαθητές και εκπαιδευτικοί,
- πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον οργανισμό επαγγελματικής εκπαίδευσης Scuola Αlberghiera Mediterranea (SAME) της κοινοπραξίας E.L.I.S. Η λειτουργία αυτού του σχολείου έχει στόχο την επαγγελματική κατάρτιση των γυναικών στη Σικελία, παρέχοντας προγράμματα σπουδών σχετικά με τις τουριστικές και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις,
- πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Επαγγελματικό Λύκειο "ERNESTO ASCIONE" Istituto D'Istruzione Secondaria Superiore. Στο δημόσιο αυτό σχολείο λειτουργούν οι ειδικότητες του οπτικού, του οδοντοτεχνίτη καθώς και η ειδικότητα χημείας, υλικών και βιοτεχνολογίας. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους συμμετέχοντες η φιλοξενία και η οργάνωση της ξενάγησης από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων, η οποία ήταν πραγματικά άψογη. Ειδικά οι μαθητές είχαν ενεργό ρόλο στην παρουσίαση των εργαστηριακών χώρων, στο χειρισμό του εξοπλισμού και στην υλοποίηση εργαστηριακών δραστηριοτήτων, αξιοποιώντας τις γλωσσικές τους δεξιότητες στην αγγλική γλώσσα και έδειχναν πολύ φιλικοί και χαρούμενοι που τους δόθηκε η ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους και να επικοινωνήσουν με ανθρώπους από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων που συμμετείχαν σε αυτή τη συνάντηση στο Παλέρμο ήταν οι Αβδελίδου Ελένη (ΠΕ19), Παπαγεωργίου Παναγιώτα (ΠΕ02) και Αβδελίδης Ευάγγελος (ΠΕ19).
Το έργο NecVET θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2016. Τα αποτελέσματα του έργου θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα της Τουρκίας και σε συνέδριο που θα γίνει στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.


Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα NecVET



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022