MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Erasmus+ KA2 - 2η Συνάντηση (Λιόνι, Ιανουάριος 2017)

Το 2ο ΕΠΑΛ στη Λιόνι της Ιταλίας.

Στο πλαίσιο του Erasmus+ΚΑ2 και του προγράμματος "Sharing competencies in entrepreneurial learning, connecting theory with practice" που υλοποιείται από ευρωπαϊκά σχολεία της Εσθονίας, Λετονίας, Ισλανδίας, Ιταλίας και Ελλάδας για τη διετία 2016-2018, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των εταίρων στο σχολείο IISS "L.Vanvitelli" στη Λιόνι της Ιταλίας από 23-27 Ιανουαρίου 2017.
Αρχικά, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υποδοχής από το σύλλογο εκπαιδευτικών του σχολείου και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του διευθυντή και εκπροσώπου των τοπικών φορέων. Οι συμμετέχοντες μαθητές από κάθε χώρα, βασιζόμενοι στην ομαδοσυνεργατική μέθοδο και υπό τη διακριτική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, ξεκίνησαν τις εργασίες τους, αντάλλαξαν επιχειρηματικές ιδέες, συνεργάστηκαν αρμονικά στις εργασίες που τους ανατέθηκαν, με στόχο την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων ώστε να υλοποιηθεί η βασική ιδέα του προγράμματος που είναι η δημιουργία μικρών επιχειρήσεων.
Επίσης, επισκέφτηκαν ακμάζουσες τοπικές επιχειρήσεις την Acca software, μια εταιρία που αναπτύσσει λογισμικά για επαγγελματικά κτίρια και βιομηχανίες και απευθύνεται σε μηχανικούς, αρχιτέκτονες, τοπογράφους κ.α και τη Villa Raiano, ένα σύγχρονο οινοποιείο. Έγινε ξενάγηση στους χώρους και ενημέρωση για τους τρόπους λειτουργίας των επιχειρήσεων. Με στόχο τη γνωριμία και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στο θαύμα της ιστορίας και του πολιτισμού, στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας στην περιοχή Καμπανία της μεγάλης Ελλάδας, στην πόλη που θάφτηκε κάτω από τις στάχτες μετά την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.χ. Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο μεγάλο εμπορικό λιμάνι της Ιταλίας Σαλέρνο.
Επιπλέον, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς και να αναπτύξουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Τέλος, εκφράστηκε από όλους τους εμπλεκόμενους στο πρόγραμμα μαθητές και εκπαιδευτικούς ικανοποίηση για την επίτευξη των στόχων της συνάντησης, καθώς το ταξίδι αυτό αποτέλεσε πολύτιμη πηγή γνώσεων και εμπειριών και σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα η πολύ φιλική και εγκάρδια φιλοξενία των Ιταλών εταίρων. Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από τον Κυριαζή Θωμά (ΠΕ11 υπεύθυνο του προγράμματος) Παπαγεωργίου Παναγιώτα (ΠΕ02) και από τις μαθήτριες Μπαζπάνη Ειρήνη, Γκαντζιού Μαρία και Ντέμο Ίνα.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022