MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Erasmus+ KA2 - 4η Συνάντηση (Τρίκαλα, Απρίλιος 2017)

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus KA2, «Sharing competencies in entrepreneurial learning, connecting theory and practice»,το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων φιλοξένησε με την σειρά του, τους εταίρους του από τη Ισλανδία, την Εσθονία, την Λετονία και την γειτονική Ιταλία.
Μετά από μία ολοκληρωμένη επίσκεψη και ξενάγηση στην Ακρόπολη και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που είχε οργανώσει το 2ο ΕΠΑΛ, το σχολείο μας τους καλωσόρισε στην πόλη μας.
Ερχόμενοι στο σχολείο μας, έτυχαν εγκάρδιας υποδοχής από τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του 2ου ΕΠΑΛ. Ξεναγήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, στα οργανωμένα εργαστήρια των τομέων που υποστηρίζει το σχολείο, στις αίθουσες της πληροφορικής, στο θερμοκήπιο, στους χώρους άθλησης, στην βιβλιοθήκη στους χώρους ξεκούρασης των μαθητών και γενικά σε όλο το κτιριακό συγκρότημα.
Κατόπιν ακολούθησαν κάποιες δραστηριότητες ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν οικειότητα μεταξύ τους. Έπειτα από τις απαραίτητες συντονιστικές κινήσεις των καθηγητών οι μαθητές ξεκίνησαν να δουλεύουν ώστε να ολοκληρώσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούσαν στις επιχειρήσεις τους και να είναι έτοιμοι για την παρουσίαση τους την επόμενη μέρα των εργασιών. Κάθε χώρα παρουσίασε τις επισκέψεις που ήδη είχε πραγματοποιήσει σε επιτυχημένες επιχειρήσεις της περιοχής τους όπως όφειλε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προγράμματος.
Επίσης όλοι έγιναν δεκτοί στο Δημαρχείο από τους τοπικούς άρχοντες και μετά από σύντομη παρουσίαση της πόλης μας, της ιστορίας της και των προοπτικών της δόθηκαν αναμνηστικά και από τις δύο πλευρές.
Ακόμη στα πλαίσια της γνωριμίας των συνηθειών, παραδόσεων και πολιτισμών της κάθε χώρας, όλοι οι φιλοξενούμενοι, μαθητές και καθηγητές, έλαβαν μαθήματα Ελληνικών Παραδοσιακών χορών και ταυτόχρονα πληροφορίες για τοπικά τραγούδια και ενδυμασίες στους χώρους του χορευτικού ομίλου "ΤΡΙΚΚΗ" με την εποπτεία του προέδρου αλλά και χοροδιδασκάλου κυρίου Βασίλη Γαλάνη.
Στο μέτωπο των εργασιών οι μαθητές την επόμενη μέρα παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες αλλά και τα έτοιμα προϊόντα που θα προσπαθήσουν να προωθήσουν στην αγορά! Οι καθηγητές εκτιμώντας τα δεδομένα έκαναν τις τοποθετήσεις τους προσπαθώντας διακριτικά να βοηθήσουν στη λύση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονταν κάθε φορά ωθώντας τους μαθητές-επιχειρηματίες προς την πρέπουσα κατεύθυνση.
Την επόμενη μέρα, και καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα έπρεπε να επισκεφθούμε δύο επιτυχημένες επιχειρήσεις της περιοχής μας, ξεκινήσαμε με την επίσκεψη στην οινοποιία "ΤΣΙΛΙΛΗΣ" όπου ενημερωθήκαμε για την πορεία της εταιρείας αλλά ξεναγηθήκαμε επίσης. Η επόμενη στάση ήταν στην επιχείρηση "ΤΥΡΑΣ" όπου επίσης ενημερωθήκαμε και ξεναγηθήκαμε. Και οι δύο επισκέψεις άφησαν άριστες εντυπώσεις σε όλους μας.
Φυσικά εκτός από τα αξιοθέατα της πόλης μας, δεν θα μπορούσαμε να μην δείξουμε στους φιλοξενούμενους μας τα Μετέωρα. Έτσι επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή του Μεγάλου Μετεώρου και την Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου. Όπως ήταν επόμενο εντυπωσιάστηκαν με το μοναδικό αυτό στον κόσμο μνημείο θρησκευτικής και όχι μόνο Ιστορίας.
Τα βράδια δειπνούσαμε σε μαγαζιά της πόλης μας όπου γεύονταν αντιπροσωπευτικά φαγητά του τόπου και της πατρίδας μας. Την τελευταία μέρα ολοκληρώσαμε τις εκκρεμότητες με τις απαιτήσεις του προγράμματος, θέσαμε τα θέματα και τις εργασίες μαθητών και καθηγητών για την επόμενη συνάντηση και συμφωνήσαμε όλοι ότι η συνάντηση στην χώρα μας και στα Τρίκαλα συγκεκριμένα ήταν απόλυτα επιτυχής, εκπληρώθηκαν οι στόχοι της και δώσαμε ραντεβού στην Ισλανδία τον Σεπτέμβριο όπου και πάλι το 2ο ΕΠΑΛ θα συμμετέχει!

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022