MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας - Δενδροφύτευση (21-3-2003)

Η 21η Μαρτίου είναι η εαρινή ισημερία, δηλαδή η διάρκεια της ημέρας είναι ίση με τη διάρκεια της νύχτας, ήτοι 12 ώρες. Είναι η ημερομηνία που σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης για το βόρειο ημισφαίριο.
Εξάλλου, η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα δασοπονίας. Και δεν είναι τυχαίο αυτό, αφού ο ερχομός της άνοιξης σημαίνει την αναγέννηση της φύσης, το ξύπνημα από τη χειμερία νάρκη στην οποία είχε περιπέσει όλο το χειμώνα. Ορθά λοιπόν καθιερώθηκε η 21η Μαρτίου σαν η γιορτή του δάσους με σκοπό αφ’ενός την προβολή των ωφελειών που παρέχει το δάσος και αφ’ετέρου την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προστασία και φύλαξη του δάσους.
Στο 2ο Τ.Ε.Ε. Τρικάλων γιορτάστηκε η ημέρα αυτή με κατάλληλη ομιλία από την Βιβή Κόφφα, τεχνολόγο δασοπονίας και φύτευση διαφόρων φυτών στην αυλή του σχολείου. Η ομιλήτρια τόνισε τη σημασία και αξία του δάσους στη ζωή του ανθρώπου και τη διατήρηση της ισορροπίας στη φύση. Ιδιαίτερα επισήμανε τις θετικές κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές επιπτώσεις. Υπογράμμισε τέλος την υποχρέωση που έχουμε όλοι μας απέναντι στο δάσος για το καλό το δικό μας τελικά.
Η δεντροφύτευση έγινε με ευθύνη του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, με επικεφαλής τον γεωπόνο Θωμά Τρίγκα, και φυτά που ευγενώς παρεχώρησαν το Δασαρχείο Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων, προς τους οποίους εκφράζονται θερμές ευχαριστίες.



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022