MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Εκπαιδευτική Ρομποτική στο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων παρέλαβε από το Δήμο Τρικκαίων κιτ ρομποτικής και προγραμματισμού Lego Mindstorms, Arduino και Raspberry, τα οποία αξιοποιούνται άμεσα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Η δωρεάν παραχώρηση των σετ ρομποτικής στο σχολείο μας είναι μια δράση η οποία θα βοηθήσει την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών μέσα από την ενασχόλησή τους με τον προγραμματισμό και με βέλτιστες πρακτικές που αφορούν τους τομείς της επιστήμης-τεχνολογίας-μηχανικής-μαθηματικών (STEM).
Το πεδίο της εκπαιδευτικής ρομποτικής παρουσιάζει ευρύτερο ενδιαφέρον παιδαγωγικής αξιοποίησης ως αποτέλεσμα της έρευνας στη διδακτική των επιστημών και της τεχνολογίας. Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι και μετατρέπει την εκπαίδευση σε μία διασκεδαστική δραστηριότητα διεγείροντας το ενδιαφέρον των μαθητών για την επιστήμη, την πληροφορική και την τεχνολογία. Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια μοντέρνα και πολλά υποσχόμενη προσέγγιση και ένα σύγχρονο εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να εμπλακούν με την επίλυση αυθεντικών προβλημάτων, εργαζόμενοι σε ομάδες, χρησιμοποιώντας γνώσεις από τα Μαθηματικά, την Πληροφορική, τις Φυσικές Επιστήμες και άλλα γνωστικά αντικείμενα.

Διαβάστε επίσης για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA1 "ΤΠΕ και Ρομποτική στο Ψηφιακό ΕΠΑΛ" που υλοποίησε το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022