MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Erasmus+ KA2 F2L - 3η Συνάντηση (Άλκαμο, Απρίλιος 2018)

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 "FLIP 2 Learn (F2L)"
3η Συνάντηση Εταίρων στο Άλκαμο

Πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία η 3η συνάντηση των εταίρων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 με τίτλο "FLIP 2 Learn (F2L)" στο οποίο συμμετέχει το 2ο ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων για τη διετία 2017-2019. Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Ιταλικό σχολείο "Istituto Tecnico Economico e Tecnologico Girolamo Caruso" στην πόλη Άλκαμο της Σικελίας από 16 έως 20 Απριλίου 2018.
Βασικός στόχος του προγράμματος FLIP 2 Learn είναι η ανάπτυξη της "ανεστραμμένης μάθησης" σε επιστημονικούς κλάδους STEM δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω μιας κοινής δοκιμής που θα πραγματοποιήσουν οι εταίροι του έργου, δεδομένου ότι η κύρια προτεραιότητα του έργου είναι η προώθηση της απόκτησης δεξιοτήτων και ικανοτήτων μέσω καινοτόμων πρακτικών και μεθόδων.

Οι φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:
- EURO (Ιταλία)
- I.T.E.T. Girolamo Caruso (Ιταλία)
- CODEC s.r.l (Ιταλία)
- 2ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Τρικάλων (Ελλάδα)
- Liceul Tehnologic Agricol Barcanest (Ρουμανία)
- Ljudska univerza Velenje (Σλοβενία)

Στην τρίτη αυτή συνάντηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων από όλες τις χώρες καθώς σκοπός της συνάντησης ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα εφαρμόσουν στην τάξη τη μεθοδολογία της "ανεστραμμένης μάθησης". Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν διαλέξεις με θέμα "Καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας - Ανεστραμμένη τάξη" και συμμετείχαν σε εργαστηριακά προγράμματα κατάρτισης όπου επιμορφώθηκαν στη χρήση ψηφιακών εργαλείων για την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού που θα αξιοποιηθεί στη διαδικασία της ανεστραμμένης μάθησης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σε σύγχρονα εργαστήρια πληροφορικής του σχολείου και αφορούσε θέματα όπως τη δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου (ebook), εκπαιδευτικού video και εφαρμογών επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (augmented και virtual reality).
Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους και στα εργαστήρια του σχολείου, να γνωρίσουν καινοτόμες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ιταλία και να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και ιδέες με εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Στη συνάντηση αυτή, το 2ο ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Αβδελίδης Ευάγγελος, Νταϊλιάνης Νικόλαος, Ντίνα Ευαγγελία και Σάρρου Ευαγγελία.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Flip 2 Learn



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022