MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 2ου ΤΕΕ Τρικάλων (13-5-2003)

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις 13 Μαίου 2003 οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο 2ο Τ.Ε.Ε. Τρικάλων. Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσίαση διαφόρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που επεξεργάστηκαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μαθητές του σχολείου υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτικών, καθώς και δείγμα της δουλειάς που γίνεται μέσα στο σχολείο.
Η εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με σύντομη εισήγηση του Διευθυντή κ.Κων/νου Ρίζου, περιελάμβανε:

1. Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα «Διατροφή και υγεία των εφήβων». Συμμετείχαν μαθητές της Α΄ τάξης του τομέα Υγείας και Πρόνοιας. Υπεύθυνη ήταν η καθηγήτρια Αναργία Ζήση, Ιατρικών Εργαστηρίων.

2. Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Οικολογικά προϊόντα». Πήραν μέρος μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος. Υπεύθυνες οι καθηγήτριες Τσιώλη Ελένη, τεχνολόγος γεωπονίας και Κόφφα Βιβή, τεχνολόγος δασοπονίας.

3. Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Βαρούσι». Συμμετείχαν μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του τομέα Οικονομίας Διοίκησης. Υπεύθυνες οι καθηγήτριες Τσαρούχα Ευανθία, λογιστικής και Τριγγίδου Δήμητρα, κοινωνιολόγος.

4. Πρόγραμμα Θεατρικής Αγωγής με θέμα «Αναζητώντας τις ρίζες του θεάτρου». Πήραν μέρος μαθητές της Α΄ τάξης των τομέων Υγείας Πρόνοιας και Οικονομίας Διοίκησης και της Β΄ τάξης του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών. Υπεύθυνες οι καθηγήτριες Μπαρούτα Ευαγγελία, αγγλικής γλώσσας, Παπαϊωάννου Κων/νιά, φιλόλογος και Αβδελίδου Ελένη, πληροφορικής.

5. Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα «Εκπαιδευτικές – Επαγγελματικές επιλογές αποφοίτων ΤΕΕ. Η αρωγή των νέων τεχνολογιών στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό». Ελαβαν μέρος μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του τομέα Οικονομίας Διοίκησης. Υπεύθυνοι οι καθηγητές πληροφορικής Αβδελίδης Ευάγγελος και Αβδελίδου Ελένη.

6. Εκθεση τεχνικών εποπτικών μέσων της ειδικότητας Βοηθών Βρεφοκόμων – Παιδοκόμων του τομέα Υγείας Πρόνοιας. Συμμετείχαν μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης της παραπάνω ειδικότητας. Υπεύθυνες οι καθηγήτριες Βαλσάμη Χάϊδω, Βέττα Ιωάννα και Καλλίνη Αγγελική, βρεφοκόμοι.

7. Πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας. Υπεύθυνος ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Κωτούλας Χρήστος.

8. Επίδειξη κομμωτικής και αισθητικής τέχνης από μαθητές του τομέα Κομμωτικής Αισθητικής. Υπεύθυνες οι καθηγήτριες κομμωτικής Αράπογλου Αικατερίνη, Λιάπη Ελισάβετ, Μπατάβα Παναγιώτα, Χασιώτη Μαρία, Μπλούτσου Ελένη και Βλησσάρη Κυράτσω και οι καθηγήτριες αισθητικής Σαμαλή Σωτηρία, Κούτου Τασία και Μαχαιρά Κων/να.

Οι καθηγητές και οι μαθητές του 2ου Τ.Ε.Ε είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θαυμάσιες εισηγήσεις, αποτέλεσμα έρευνας και μελέτης στοιχείων, που πραγματοποιήθηκαν παράλληλα με τα μαθήματα. Εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη διαφόρων τύπων κομμώσεων και η έκθεση των τεχνικών εποπτικών μέσων που κατασκεύασαν οι μαθητές, γεγονός που δείχνει το παρεχόμενο επίπεδο επαγγελματικής εκπαίδευσης στις διάφορες ειδικότητες και την προετοιμασία για την έξοδο στην αγορά εργασίας.
Όπως ειπώθηκε και από την κ.Βαλσάμη στην εισήγησή της, «το σχολείο δεν αποτελεί προετοιμασία για τη ζωή, είναι ζωή». Αρκεί να υπάρχει μεράκι για δημιουργία και συνεργασία. Και από ό,τι φάνηκε το μεράκι και ο ζήλος δεν έλειπε από το 2ο Τ.Ε.Ε. τη χρονιά που πέρασε.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ.Ελένη Τζιότζιου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Τρικάλων και ο κ.Ιωάννης Τσιαντούλας, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Τ.Ε.Ε.



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022