MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Η ώρα του κώδικα (The Hour of Code) - Δεκέμβριος 2016

Η Ώρα του Κώδικα είναι μια παγκόσμια δράση η οποία είναι σχεδιασμένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εισάγει τους μαθητές στην επιστήμη των υπολογιστών. Έχει ως στόχο να απομυθοποιήσει παγιωμένες αντιλήψεις σχετικά με τον προγραμματισμό και να βοηθήσει τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι η ανάπτυξη κώδικα δεν είναι τόσο πολύπλοκη και δύσκολη όσο κάποιοι πιστεύουν.
Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων συμμετείχε στην "Εβδομάδα της Επιστήμης της Πληροφορικής" 5-11 Δεκεμβρίου 2016. Οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις βασικές αρχές του προγραμματισμού μέσα από διαδικτυακές δραστηριότητες σύνταξης κώδικα με παιγνιώδη μορφή και να καλλιεργήσουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, λογικής και δημιουργικότητας, όπως και εκατομμύρια άλλοι μαθητές από ολόκληρο τον πλανήτη.
Ο προγραμματισμός αποτελεί ήδη αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου ο οποίος χρησιμοποιεί πολλά "έξυπνα" μηχανήματα και πρέπει να μπορεί να "επικοινωνεί" μαζί τους και να καταλαβαίνει πως λειτουργούν. Ο σημερινός μαθητής και αυριανός πολίτης πρέπει να αισθάνεται δημιουργικός και να αντιμετωπίζει τα καθημερινά προβλήματα ως εμπόδια τα οποία μπορεί να ξεπεράσει αν χρησιμοποιήσει το μυαλό του. Πρέπει να αποκτήσει βασικές ικανότητες προγραμματισμού οι οποίες θα αποτελέσουν θεμέλιο επιτυχίας σε οποιαδήποτε σταδιοδρομία του 21ου αιώνα και να αναπτύξει δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η κριτική σκέψη, η λογική, η δημιουργικότητα και η αλγοριθμική σκέψη.



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022