MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορίας & Πολιτισμού Κλιάφα και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (17-3-2005)

Την Πέμπτη 17-3-2005 το τμήμα Οικονομίας & Διοίκησης του Β’ Κύκλου του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα» αλλά και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του Πολιτιστικού προγράμματος «Ιστορία του Τρικαλινού Τύπου» που πραγματοποιείται το Σχολ. Έτος 2004-2005 στο σχολείο μας.
Στο «Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα» μας υποδέχθηκε η κα. Μαρούλα Κλιάφα η οποία και μας ξενάγησε στο πολιτιστικό κέντρο και κυρίως στο παλιό τυπογραφείο με το πιεστήριο και τα τυπογραφικά στοιχεία. O γνωστός δημοσιογράφος κ. Ευθύμιος Λώλης, προσκαλεσμένος από την κα. Κλιάφα, μας εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο εκδίδονταν μια εφημερίδα πριν εμφανιστούν οι Η/Υ και τα σύγχρονα πιεστήρια. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να δούμε και κάποια σπάνια φύλλα από παλιές εφημερίδες (π.χ.Αναγέννηση) από τη συλλογή της κας Κλιάφα.
Η επίσκεψη συνεχίστηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων και συγκεκριμένα στο Τμήμα Τοπικών Σπουδών όπου οι μαθητές χρησιμοποιώντας το αρχείο τοπικών εφημερίδων της βιβλιοθήκης, συνέλεξαν υλικό για την εργασία τους.
Τους μαθητές συνόδεψαν οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος, Αβδελίδης Ευάγγελος και Αβδελίδου Ελένη, η υποδιευθύντρια του σχολείου κα. Νεγρήν Αδαμαντία καθώς και ο κ. Παπαδημητρίου Γεώργιος, καθηγητής του 2ου ΤΕΕ.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πολιτιστικό πρόγραμμα "Η Ιστορία του Τρικαλινού Τύπου".



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022