MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Πρόγραμμα "Αναζητώντας τις ρίζες του θεάτρου"


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
H Θεατρική Ομάδα του 2ου ΤΕΕ Τρικάλων δημιουργήθηκε κατά το σχολικό έτος 2001-2002 και αποτελείται από 10 μαθητές. Η επιλογή των μαθητών έγινε κυρίως από την Α Τάξη γιατί θα θέλαμε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, οπότε θα υπάρχει ήδη ένας πυρήνας μαθητών με ανάλογη εμπειρία ο οποίος βέβαια μπορεί να εμπλουτιστεί με νέα μέλη. Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται κυρίως το απόγευμα, στο χώρο του σχολείου, μία φορά την εβδομάδα , αντιμετωπίζοντας φυσικά όλα τα σχετικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τα φροντιστήρια και τα δρομολόγια των λεωφορείων.

ΣΤΟΧΟΙ
1. Ο αρχικός στόχος την φετινή χρονιά ήταν οι μαθητές να βιώσουν μία σειρά Θεατρικών Ασκήσεων που οδηγούν σε βαθύτερη γνώση του εαυτού μας καθώς και σε υψηλότερη επικοινωνία των μελών της ομάδας.
2. Ο επόμενος στόχος , του οποίου η υλοποίηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη , είναι οι μαθητές να απελευθερώσουν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους μέσα από Θεατρικά παιχνίδια και Αυτοσχεδιασμούς.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
1. Ενημέρωση - Στόχοι - Συναντήσεις
2. Γνωριμία των μελών της θ. ομάδας μέσα από παιχνίδι ρόλων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τον εαυτό τους , τα ενδιαφέροντά τους , τα σχέδια τους και τις προσδοκίες τους ακολουθώντας μια διαφορετική διαδικασία η οποία έφερε ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα.
3. Ανάπτυξη μη λεκτικής επικοινωνίας.
4. Άσκηση της σωματικής και πνευματικής εγρήγορσης.
5. Θεατρικό παιχνίδι.
6. Άσκηση αυτοσυγκέντρωσης.
7. Αντίληψη του χρόνου.
8. Εργασία πάνω σε απόσπασμα θεατρικού κειμένου.
9. Ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών.
10. Αυτοσχεδιασμοί με διάφορα θέματα.

Η Υπεύθυνη
Μπαρούτα Ευαγγελία
Καθηγήτρια Αγγλικών 2ου ΤΕΕ Τρικάλων

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022