MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Erasmus+ KA2 Cultherstud - 2η Συνάντηση (Τρίκαλα, Απρίλιος 2019)

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. υποδέχεται τους εταίρους του στο Erasmus+ KA 2 "Cultural heritage in the context of students' careers"

Στο πλαίσιο του άνω προγράμματος, το 2ο ΕΠΑ.Λ. υποδέχτηκε από την 1η Απριλίου έως τις 7 Απριλίου 2019 αποστολές από σχολεία της Εσθονίας, της Ισλανδίας, της Ιταλίας και της Λετονίας.
Ο στόχος του έργου είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές των σχολείων εταίρων να ανακαλύψουν και να εμπλακούν με τη δική τους πολιτιστική κληρονομιά και τα έθνη εταίρους, ενισχύοντας την αίσθηση ότι ανήκουν σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών του προγράμματος παρουσιάζονται μελλοντικές ευκαιρίες απασχόλησης στους μαθητές μας βοηθώντας τους να δημιουργήσουν ξεναγήσεις όπου η πολιτιστική κληρονομιά συνδυάζει πραγματικά ιστορικά μέρη και τις ιδιαιτερότητες των φυσικών φαινομένων κάθε χώρας. Με αυτόν τον τρόπο απεικονίζουμε την τοπική κληρονομιά και την κάνουμε κατανοητή στους μαθητές και τους συνεργάτες μας.
Έτσι δεν θα μπορούσε να λείψει η ξενάγηση, την πρώτη ημέρα της άφιξης τους στην Ελλάδα, στην Ακρόπολη και το Μουσείο της.
Την επομένη ημέρα, αφού ήδη είχαν έρθει στην πόλη μας, οργανώθηκε οδοιπορικός γύρος των Μετεώρων από επαγγελματία του είδους. Η διαφορά όμως ήταν ότι αυτό έγινε ακολουθώντας τα μονοπάτια που χρησιμοποιούσαν οι καλόγεροι στο παρελθόν, γεγονός που ενθουσίασε για έναν επιπλέον λόγο τους φιλοξενούμενους.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο Παιδείας Καλαμπάκας όπου είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από το παλιό Ελληνικό σχολείο , τα βιβλία και τον τρόπο λειτουργίας του. Ακόμα ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αλλά και στο Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα, που είναι το μοναδικό στην Ευρώπη.
Την επομένη ημέρα, ακολούθησε ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης μας στους καθηγητές και actionbound για τους μαθητές. Επίσης πραγματοποιήθηκε εκμάθηση παραδοσιακών χορών σε όλους, στον πάντα πρόθυμο χορευτικό σύλλογο «Τρίκκη».
Την τελευταία ημέρα παραμονής τους, πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο από τις απαιτήσεις του έργου διεθνές φεστιβάλ. Τέλος στο πλαίσιο του ελληνικού BBQ, μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Έψησαν για τους μαθητές που φιλοξενούσαν.
Οι στόχοι του προγράμματος κατά γενική ομολογία επιτεύχθηκαν, αλλά και οι εταίροι έμειναν ικανοποιημένοι και από την ελληνική φιλοξενία. «Το τερπνόν διά του ωφελίμου» …

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Cultherstud



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022