MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Erasmus+ KA2 Cultherstud - 5η (Εικονική) Συνάντηση (Jelgava, Φεβρουάριος 2021)

Η 5η συνάντηση του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε ως εικονική δραστηριότητα λόγω του covid 19, από τις 8 Φεβρουαρίου έως τις 12 Φεβρουαρίου 2021.Οι συμμετέχουσες χώρες ήταν η Εσθονία, η Ισλανδία, η Ιταλία, η Λετονία και η Ελλάδα.Η χώρα υποδοχής ήταν η Λετονία, γι’αυτό και ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση. Οι μαθητές κάθε χώρας, χρησιμοποιώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό του σχολείου τους, έλαβαν μέρος ενεργά στις δραστηριότητες.
Το θέμα του προγράμματος ήταν η πολιτιστική κληρονομιά ως θετικός παράγοντας στη σταδιοδρομία των μαθητών.
Οι μαθητές παρακολούθησαν παρουσιάσεις των χωρών, των πόλεων και των σχολείων που συμμετείχαν. Οι Λετονοί μαθητές παρουσίασαν την πόλη τους, πολιτιστικά μνημεία και σημαντικές τοποθεσίες της περιοχής τους. Παρουσίασαν επίσης videos της χώρας τους. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία κατόπιν κατάλληλων ετοιμασιών, με την καθοδήγηση των Λετονών να παρασκευάσουν παραδοσιακά φαγητά της Λετονίας , παρακολουθώντας τους οικοδεσπότες.
Παρουσιάστηκαν videos με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της χώρας όπως και παραδοσιακές ενδυμασίες. Οι μαθητές στο τέλος κάθε ημερίδας απαντούσαν σε ερωτηματολόγια και διαδικτυακά παιχνίδια σε σχέση με όσα παρακολουθούσαν.
Παραδοσιακές ετήσιες γιορτές χορών και τραγουδιών επίσης παρουσιάστηκαν καθώς και έθιμα αλλά και πολλά άλλα στοιχεία που αφορούν ειδωλολατρικές πεποιθήσεις του λαού της Λετονίας.
Ακόμα συγκροτήματα του σχολείου της Λετονίας παρουσίασαν μουσικά δρώμενα.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, οι Λετονοί οργανωτές και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες κατόρθωσαν να πετύχουν τον σκοπό της δραστηριότητας και το πρόγραμμα να λήξει με επιτυχία και ικανοποίηση καθηγητών και μαθητών.


Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Cultherstud



◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022