MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


3D εκτυπώσεις μαθητών (2022)

Με τη δραστηριότητα αυτή, οι μαθητές της Α' τάξης είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις 3D τεχνολογίες που διαθέτει το σχολείο και να δημιουργήσουν τις δικές τους τρισδιάστατες κατασκευές.
Σκοπός της δραστηριότητας ήταν η εκμάθηση των βασικών εννοιών σχεδίασης και εκτύπωσης τρισδιάστατων μοντέλων και η απόκτηση βασικών δεξιοτήτων για τη χρήση λογισμικού τρισδιάστατης μοντελοποίησης και τη δημιουργία φυσικών αντικειμένων ξεκινώντας από πρωτότυπες ιδέες. Στο τέλος των μαθημάτων οι μαθητές έπρεπε να είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα πραγματικό αντικείμενο (gadget, μπρελόκ) χρησιμοποιώντας τον τρισδιάστατο εκτυπωτή.
Για τη σχεδίαση τρισδιάστατων μοντέλων χρησιμοποιήθηκε το λογισμικό Tinkercad. Δημιουργήθηκαν εικονικές τάξεις και οι μαθητές με χρήση ψευδωνύμων επισκέφθηκαν τον ιστότοπο του Τinkercad, μελέτησαν το εκπαιδευτικό υλικό και σχεδίασαν τα δικά τους τρισδιάστατα μοντέλα. Η διαδικασία του τεμαχισμού έγινε με το λογισμικό Cura.
Με την υλοποίηση της δραστηριότητας οι μαθητές βελτίωσαν τις γνώσεις τους για τις 3D τεχνολογίες, απέκτησαν νέες δεξιότητες στη χρήση συσκευών και λογισμικών, ανέπτυξαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και ένιωσαν συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης κατασκευάζοντας το δικό τους αντικείμενο.
Υπεύθυνος για την καθοδήγηση των μαθητών ήταν ο καθηγητής Πληροφορικής Αβδελίδης Ευάγγελος.



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022