MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Δράση για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας

Στο πλαίσιο της εσωτερικής αξιολόγησης η ομάδα δράσης του ΠΕΠΑΛ Τρικάλων που απαρτίζεται από τις εκπαιδευτικούς Κόκκοβα Ελένη, Παπαγεωργίου Παναγιώτα, Τασίκα Μαρία, Μαρκάκη Φωτεινή, Παπαποστόλου Αθηνά, έθεσε ως στόχο την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και την προώθηση του λογοτεχνικού βιβλίου στο σχολείο.
Με βάση αυτό επιλέχθηκε από την ομάδα δράσης η συλλογή διηγημάτων «Γκρο πλάνο» της Τρικαλινής συγγραφέως Ευαγγελίας Μινάρδου και ανατέθηκαν στους μαθητές φύλλα εργασίας βασισμένα σε κάποια από τα διηγήματα της συλλογής. Οι μαθητές μελέτησαν τα διηγήματα και προετοίμασαν τα φύλλα εργασίας.
Επιπλέον, συγκέντρωσαν κάποιες σκέψεις - ερωτήματα που θα ήθελαν να μοιραστούν με τη δημιουργό της συλλογής. Αρχές Απριλίου, αξιοποιώντας την παγκόσμια ημέρα βιβλίου, επισκέφτηκε το σχολείο -ύστερα από πρόσκληση των μελών της δράσης- η κυρία Ευαγγελία Μινάρδου, εκπαιδευτικός και δημιουργός της συλλογής διηγημάτων «Γκρο πλάνο», η οποία παρουσίασε τη διαδικασία σύλληψης και συγγραφής του λογοτεχνήματος, συνομίλησε με τους μαθητές και απάντησε στις ερωτήσεις τους.



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022