MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


ΜαθηΤΕΕ - 1o Tεύχος - Το Περιοδικό του Σχολείου μας

1o Τεύχος
Σχολική Χρονιά 2003-2004

Εφέτος είπαμε να τολμήσουμε, να κάνουμε την υπέρβαση, να ξεπεράσουμε τους ενδοιασμούς μας και να προχωρήσουμε. Είναι αλήθεια ότι και άλλες φορές πέρασε από το μυαλό μας η σκέψη αλλά εγγενείς δυσκολίες δεν επέτρεψαν την υλοποίηση. Τώρα κάναμε το άλμα και να το πρώτο τεύχος του περιοδικού μας είναι γεγονός.

Έχει λεχθεί και άλλες φορές. Ένα σχολείο δεν είναι, δεν πρέπει να είναι, ένας τόπος, ένα εργοστάσιο θα λέγαμε παραγωγής γνώσεων μόνο. Ένα σχολείο αποτελεί ένα κύτταρο της κοινωνίας. Είναι μια σμίκρυνση της κοινωνίας μας. Τα νεαρά μέλη αυτής της κοινωνίας, οι μαθητές, επιδιώκουν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, εφόδια και τυπικά προσόντα, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Ταυτόχρονα όμως το σχολείο καλείται να πλάσει χαρακτήρες, να εμφυσήσει αρχές, να διαμορφώσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Ίσως αυτό να αποτελεί βασικότερο και σημαντικότερο στόχο.

Ακόμη ένα σχολείο μπορεί και πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του, καθηγητές και μαθητές, να ξεδιπλώνουν τα ταλέντα τους, τα χαρίσματά τους και γενικά όλο το δυναμικό που κρύβουν μέσα τους. Αυτό πραγματοποιείται με όλες τις εξωδιδακτικές εκδηλώσεις και προγράμματα που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο, όπως η περιβαλλοντική εκπαίδευση, η αγωγή υγείας, η αγωγή καταναλωτή, η Βουλή των Εφήβων, οι καλλιτεχνικοί αγώνες, ο διαγωνισμός δεξιοτήτων ΔΑΙΔΑΛΟΣ, τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η έκδοση του περιοδικού του σχολείου μας ικανοποιεί μια τέτοια ανάγκη. Αποτελεί δηλαδή ένα βήμα για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του 2ου ΤΕΕ Τρικάλων, να εκφραστούν μέσα από αυτό, να παρουσιάσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, να εκθέσουν τις εργασίες τους στα πλαίσια των παραπάνω προγραμμάτων.

Το τεύχος αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα, οπωσδήποτε δειλό, αλλά ταυτόχρονα και θαρραλέο. Πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο και γι’ αυτό προχωρήσαμε. Κάθε αρχή και δύσκολη, όπως λέει και ο κόσμος. Αλλά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλοι οι αναγνώστες που θα ξεφυλλίσουν το περιοδικό μας θα βρουν κάτι ενδιαφέρον για τον εαυτό τους.

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς μας. Χωρίς την οικονομική τους ενίσχυση δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην παρούσα έκδοση.

Κων/νος Ρίζος,
Διευθυντής του 2ου ΤΕΕ Τρικάλων



◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022