MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Ανάπλαση του αύλειου χώρου του νεόκτιστου 2ου Τ.Ε.Ε. Τρικάλων

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2005-2006 στα πλαίσια των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπ/σης του Πανεπιστημίου Αιγαίου ,τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Τομέας Γεωπονίας του σχολείου μας ανέλαβε το πρόγραμμα με τίτλο "Ανάπλαση του αύλειου χώρου του νεόκτιστου 2ου Τ.Ε.Ε. Τρικάλων".
Σκοπός του προγράμματος ήταν να μάθουν οι μαθητές την αξία του πρασίνου,να διαμορφώσουν προσωπική άποψη για την ανάγκη δημιουργίας και προστασίας του πρασίνου, να διαπιστώσουν την επικίνδυνα αυξανόμενη μείωση των χώρων πρασίνου, να προσπαθήσουν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή καθώς επίσης να κατανοήσουν την αισθητική αξία του πρασίνου και πως αυτό επιδρά στην ισορροπία ανθρώπου περιβάλλοντος.
Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του προγράμματος οι μαθητές πραγματοποίησαν επισκέψεις στο Άλσος του Προφήτη Ηλία και σε θερμοκήπιο, επισκέφτηκαν σχολεία της Θεσσαλονίκης που ανήκουν και αυτά στο δίκτυο "Η αυλή του σχολείου" καθώς και τον υπό ανάπλαση μώλο της Αφήσσου Ν. Μαγνησίας, ενημερώθηκαν και προχώρησαν στην ανάπλαση της αυλής του σχολείου. Οι μαθητές προετοίμασαν το έδαφος, φύτευσαν δέντρα και θάμνους, έσπειραν γκαζόν, δημιούργησαν ένα βραχόκηπο και τοποθέτησαν σύστημα ποτίσματος. Ζωγράφισαν την αυλή τους, έφτιαξαν την αφίσα του έργου τους και με αυτόν τον τρόπο απέκτησαν αισθήματα συνεργασίας, ευθύνης και ικανοποίησης.



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022