MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Leonardo da Vinci IVT - Κατάρτιση μαθητών στο Βερολίνο (Ιανουάριος 2013)

Τον Ιανουάριο του 2013 πραγματοποιήθηκε επαγγελματική επίσκεψη 16 μαθητών του Τομέα Γεωπονίας, Περιβάλλοντος και Τροφίμων στο Βερολίνο στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo da Vinci - IVT.

Οι μαθητές παρέμειναν για 14 μέρες στο Βερολίνο και επισκέφθηκαν 8 διαφορετικές επιχειρήσεις και οργανισμούς με στόχο την ενημέρωσή τους στις επιταγές της σύγχρονης γεωργικής ανάπτυξης και την κατάρτιση σε καινοτόμους μεθόδους καλλιέργειας.
Οι μαθητές, εκπαιδεύθηκαν στην καλλιέργεια ανθοκηπευτικών φυτών με υψηλής τεχνολογίας συστήματα, γνώρισαν προηγμένες μεθόδους καλλιέργειας (Υδροπονία, πετροβάμβακας κ.α.) καθώς και την χρήση πηγών ενέργειας ήπιας μορφής (ήλιος, γεωθερμία, βιοκαύσιμα).
Παράλληλα με την επαγγελματική τους ενημέρωση τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης του Βερολίνου. Επισκέφθηκαν, το Μουσείο της Γερμανικής Ιστορίας, το Ράιχσταγκ που στεγάζει την Γερμανική Βουλή, τα Μνημεία της γενοκτονίας των Εβραίων και των Ρομά, την έκθεση της τοπογραφίας του τρόμου που περιγράφει την άνοδο και την πτώση του καθεστώτος των Ναζί, τα ανάκτορα στο Πόστδαμ και το Σανς Σουσί, το μουσείο της Περγάμου, το νέο Μουσείο με τις Περσικές και Αιγυπτιακές αρχαιότητες όπου παρουσιάζεται και η περίφημη προτομή της Νεφερτίτης, την πινακοθήκη, το μουσείο της Τεχνολογίας και το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας. Η παρουσίαση έγινε από τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές, προβλήθηκαν πολλές φωτογραφίες και βίντεο από την παραμονή τους στο Βερολίνο.



◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022