MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Εκπαίδευση από απόσταση - Η Επιχειρηματικότητα στα ΤΕΕ

Στα πλαίσια της προσπάθειας διάχυσης της ιδέας της Επιχειρηματικότητας στον Ελληνικό Εκπαιδευτικό χώρο, το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προσέφερε το «Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης στη Διδασκαλία της Επιχειρηματικότητας στα ΤΕΕ» σε εν ενεργεία καθηγητές των ΤΕΕ. Η παροχή αυτού του προγράμματος έγινε με την μέθοδο της εξ`αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning).
Κατά το σχολικό έτος 2002-2003, από το 2ο ΤΕΕ Τρικάλων επιμορφώθηκαν οι καθηγητές Αβδελίδης Ευάγγελος και Λύπας Κων/νος. Οι καθηγητές είχαν στη διάθεσή τους κωδικούς (username και password), με τους οποίους μπορούσαν να μπουν στο ηλεκτρονικό περιβάλλον, να μελετήσουν το υλικό, να επιλύσουν τις ασκήσεις αυτοαξιολόγησης και να στείλουν τις απορίες τους με email στο εκπαιδευτικό Help Desk. Πατώντας με το ποντίκι στην πρώτη από τις παρακάτω φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε μια οθόνη από αυτό το περιβάλλον.
Το πιο πρωτοποριακό χαρακτηριστικό αυτού του προγράμματος ήταν οι "συναντήσεις" (e-learning) διδασκαλίας της επιχειρηματικότητας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν και είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μαθητές του σχολείου. Στις συναντήσεις αυτές οι μαθητές μπήκαν στην «ηλεκτρονική τάξη» και παρακολούθησαν διαλέξεις από Καθηγητές και Επιστημονικούς Συνεργάτες του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έθεσαν «ζωντανά» ερωτήσεις και μπόρεσαν να συνομιλήσουν με μαθητές από άλλα σχολεία που επίσης παρακολουθούσαν το μάθημα (Διαδικασία Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης). Η διαδικασία ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και ενθουσίασε τους μαθητές. Ομιλητές στις διαλέξεις ήταν οι κ.Μπουρλετίδης Κων/νος και Βασίλα Aννα ενώ στην τεχνική υποστήριξη ήταν ο κ.Κ.Παλάσκας.



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022