MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


1ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα Τρίκαλα (4-12-2018)

Το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα την Τρίτη 4-12-2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου Τρικάλων. Οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν την εφαρμογή 2epalEV3 για φορητές συσκευές (tablets, smartphones) με λειτουργικό σύστημα Android, με την οποία ο χρήστης ελέγχει την κίνηση ενός ρομπότ Lego EV3 Mindstorms από απόσταση.
Η εφαρμογή (app) δημιουργήθηκε με το προγραμματιστικό περιβάλλον MIT App Inventor στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής. Η σύνδεση της φορητής συσκευής με το ρομπότ γίνεται με bluetooth. Ο χρήστης μπορεί να κινεί το ρομπότ μπροστά, πίσω, αριστερά, δεξιά και να ρυθμίζει την ταχύτητα κίνησης. Επίσης με την αξιοποίηση του αισθητήρα υπερήχων (ultrasonic sensor) αποφεύγονται συγκρούσεις καθώς το ρομπότ σταματά μόνο του όταν συναντά εμπόδιο μπροστά του.
Τέλος, παρουσιάστηκε και μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας με τη χρήση της φορητής συσκευής και του ρομπότ.
Το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων εκπροσώπησαν οι παρακάτω μαθητές/τριες:
Βασιλείου Αλέξανδρος, Βασιλείου Αναστάσιος, Βράντζα Αφροδίτη, Θάνος Παναγιώτης, Κουρκούνη Γεωργία-Μαρία, Κουρκούνη Δήμητρα, Κωστάκης Αλέξανδρος, Μαγουλιώτη Δέσποινα, Μαργαρίτης Βασίλειος και Μπαϊράμι Νταϊάνα.
Την εφαρμογή παρουσίασαν οι μαθήτριες Κουρκούνη Γεωργία-Μαρία και Μαγουλιώτη Δέσποινα.
Τους μαθητές συνόδευσε ο υπεύθυνος καθηγητής Πληροφορικής Αβδελίδης Ευάγγελος.



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022