MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις - AIDS και αντισύλληψη στην εφηβεία (15-03-2022)

Μπορεί η πανδημία και ο κορονοϊός να «κάλυψαν» όλες τις υπόλοιπες ασθένειες, αλλά τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ), ειδικά στην κρίσιμη εφηβική ηλικία, παραμένουνως ένα σημαντικό πρόβλημα. Για τον λόγο αυτόν ενεργοποιήθηκε ο Τομέας Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, πραγματοποιώντας ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου.
Αφορμή δόθηκε από το γενικό σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS με τίτλο «Τέλος στις ανισότητες. Τέλος στο AIDS. Τέλος στις πανδημίες». Έτσι, την Τρίτη 15/3/22 ο Τομέας διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις - AIDS και αντισύλληψη στην εφηβεία».
Εξάλλου η εφηβεία αποτελεί μια περίοδο, κατά την οποία συντελούνται τεράστιες σωματικές και ψυχικές αλλαγές στους νέους και στις νέες, οι οποίοι/ες ζητούν απαντήσεις για θέματα, όπως η αντισύλληψη, τα σεξουαλικώς μεταταδιδόμενα νοσήματα, η έμμηνος ρύση, η αντισύλληψη, η αναπαραγωγική υγεία.
Η εκδήλωση, επομένως, στόχευε στο να δοθούν απαντήσεις σε όλα αυτά τα σημαντικά θέματα και υλοποιήθηκε από τα μέλη της Εκπαιδευτικής Ομάδας της Αγωγής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.
Η νοσηλεύτρια κ. Βασιλική Καταφυγιώτη, (Νοσηλεύτρια Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης λοιμώξεων) ενημέρωσε τους/τις μαθητές/τριες διεξοδικά για τον ιό του HIV/AIDS και για άλλα ΣΜΝ, καθώς και για τους τρόπους μετάδοσης και προστασίας από αυτά. Ιδιαίτερα, μάλιστα,τόνισε, πόσο σημαντική είναι η υιοθέτηση από τους νέους και τις νέες, υγιών και ασφαλών στάσεων και συμπεριφορών, οι οποίες προστατεύουν και βελτιώνουν το επίπεδο υγείας τους.
Μετά την παρουσίαση οι μαθητές/ες έθεσαν ερωτήματα, που ενδεχομένως διστάζουν να θέσουν ακόμα και στους γονείς τους, καθώς και προβληματισμούς για τη νόσο του AIDS και για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, έχοντας την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους.
Για άλλη μια φορά καταδείχτηκε, πόσο σημαντικό είναι, το σχολείο να δίνει έγκαιρα και έγκυρα τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στην υγεία των μαθητών/τριών, να αίρει παρερμηνείες και να φωτίζει μύθους, με επιστημονικό τρόπο.
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών ευχαριστούν την κ. Βασιλική Καταφυγιώτη για την προσφορά της στους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων.

Ο Διευθυντής
Νταράλας Παυσανίας



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022