MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Επίσκεψη μαθητών του Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας, στο τμήμα Διαιτολογίας - Διατροφολογίας και στο Ρολόι Φρουρίου (Απρίλιος 2022)

Το πιο νέο πανεπιστημιακό τμήμα που εδρεύει στα Τρίκαλα επισκέφθηκαν σε εκπαιδευτική δράση, οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων της Γ τάξης των τμημάτων Νοσηλευτικής, Φυσιοθεραπείας και Αισθητικής του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων. Ο λόγος για το τμήμα Διαιτολογίας - Διατροφολογίας της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δύο διδάσκοντες του οποίου υποδέχθηκαν τους μαθητές και τις μαθήτριες την Τρίτη 5 Απριλίου 2022.
Οι καθηγητές του Τμήματος κ. Αθαν. Μανούρας και Οδ. Ανδρούτσος ενημέρωσαν τους μαθητές για τα γνωστικά τους αντικείμενα («Χημεία Τροφίμων με έμφαση στη Χημεία Φυσικών Προϊόντων» και «Διαιτολογία και Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Παθολογικές Καταστάσεις»), καθώς και για το εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, του οποίου υπεύθυνος είναι ο κ. Μανούρας.


Ακολούθησε ενημέρωση για τους σκοπούς του Πανεπιστημίου, το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και την ανάπτυξη σχέσεων με την τοπική κοινωνία για την ανάδειξη των αρχών που πρεσβεύει το Τμήμα. Ουσιαστικός και απώτερος στόχος, όπως τονίστηκε, η βελτίωση της διατροφικής προσέγγισης από την πλευρά των πολιτών, για τη βελτίωση και της ποιότητας ζωής τους. Ετσι, τονίστηκε όλο το πλέγμα των μαθημάτων που αφορούν σε:
- Σύσταση, τεχνολογία, επεξεργασία, διακίνηση και νομοθεσία των τροφίμων
- Επίδραση της διατροφής στην ανάπτυξη, διατήρηση και υγεία του ανθρώπινου οργανισμού
- Σχεδιασμό και παρασκευή διαιτολογίων για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις
Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε έμφαση και στη συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων για την υποβολή και υλοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.


Στη συνέχεια οι δύο πανεπιστημιακοί δάσκαλοι ξενάγησαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς στους χώρους του ιδρύματος (εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας και βιβλιοθήκη).
Η εκπαιδευτική δράση συμπληρώθηκε με επίσκεψη στο Ρολόι του Φρουρίου των Τρικάλων, όπου, έγινε ενημέρωση για την ιστορία των δύο μνημείων και τον ρόλο τους στη ζωή της πόλης.

Οι καθηγητές
Παπάντου Χριστίνα
Σαμαλή Σίσσυ
Μαχαιρά Κων/να
Κόρκα Γεωργία



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022