MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Έργο Λαέρτης - Δικτυακή & Υπολογιστική Υποδομή στην Τεχνική Εκπαίδευση

To 2o ΤΕΕ Τρικάλων είναι ένα από τα 15 Τεχνικά-Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια, όπoυ γίνεται η εφαρμογή και η αξιολόγηση του έργου Λαέρτης , δηλαδή η πιλοτική αξιοποίηση της δικτυακής και υπολογιστικής υποδομής στην τεχνική εκπαίδευση.
Στα πλαίσια αυτού του έργου, στο σχολείο έχει εγκατασταθεί ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός και το κατάλληλο εκπαιδευτικό λογισμικό, ώστε να αξιοποιηθούν στη διδασκαλία διαφόρων μαθημάτων τόσο γενικής παιδείας όσο και ειδικοτήτων.

Έτσι κατά τη διετία 2000-2002 πραγματοποιήθηκαν στο 2ο ΤΕΕ Τρικάλων επιμορφωτικά σεμινάρια στους καθηγητές του σχολείου από την επιμορφώτρια του έργου κ. Αβδελίδου Ελένη , ώστε να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και να τις χρησιμοποιήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των καθηγητών ήταν πολύ μεγάλο. Σύντομα πολλοί καθηγητές του σχολείου πραγματοποίησαν
πειραματικές διδασκαλίες σε μαθητές του σχολείου χρησιμοποιώντας το εργαστήριο του Λαέρτη και τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά λογισμικά.

To Mάρτιο του 2002 επισκέφτηκαν τo 2ο ΤΕΕ Τρικάλων οι συντελεστές του έργου Λαέρτης Καρτσιώτης Θ. και Μαυροπούλου Μ .
Στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του δικτυακού μας τόπου, μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και να παρακολουθήσετε video από την επίσκεψη και την πειραματική διδασκαλία που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα.

Στις 27 Ιουνίου 2002 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα
ενημερωτική ημερίδα, στην οποία παρουσιάστηκαν οι δράσεις της διετίας 2000-02, τα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτές και διατυπώθηκαν προτάσεις για τη συνέχεια του έργου. Σε αυτή την ημερίδα παρουσίασε τη δική της εμπειρία από το 2ο ΤΕΕ Τρικάλων η επιμορφώτρια κ. Αβδελίδου Ελένη .

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το έργο Λαέρτης
Tι είναι το έργο Λαέρτης
Tα ΤΕΕ που συμμετέχουν στο έργο Λαέρτης
Πειραματικές διδασκαλίες στο 2ο ΤΕΕ Τρικάλων
Επίσκεψη συντελεστών Λαέρτη στο 2ο ΤΕΕ Τρικάλων
Ημερίδα στην Αθήνα 27-6-2002
Η επίσημη ιστοσελίδα του έργου Λαέρτης



◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022