MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Erasmus+ KA2 CHANGE - 5η Συνάντηση (Alajarvi, Ιανουάριος 2020)

Πραγματοποιήθηκε στο Alajarvi της Φινλανδίας η 5η συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 με τίτλο «Cultural Heritage Activities and Nutrition in Global Environment». Μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας βρέθηκαν στην Φινλανδία από τις 19 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2020 για να συμμετάσχουν στη συνάντηση αυτή που διοργανώθηκε από το φινλανδικό σχολείο Alajarvern ylakoulu.
Το αντικείμενο της συνάντησης είναι η πολιτιστική κληρονομιά και η διατροφή στο παγκόσμιο περιβάλλον. Η συνάντηση είχε πολλές δράσεις εντός και εκτός σχολείου.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, την Φινλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κροατία, που είναι και η συντονίστρια χώρα.
Την πρώτη ημέρα του προγράμματος μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Ελσίνκι, να επισκεφτούν μουσεία, τη βιβλιοθήκη Oodi αλλά και το νησί Suomenlinna με το μεγαλύτερο ιστορικό φρούριο του κόσμου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.
Την επόμενη ημέρα όλοι οι συμμετέχοντες μετακινήθηκαν στο Alajarvi, μια μικρή πόλη στο κέντρο περίπου της Φινλανδίας, χτισμένη γύρω από μία λίμνη, που τη συγκεκριμένη εποχή ήταν παγωμένη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στο Φινλανδικό σχολείο, επισκέψεις στο Δημαρχείο και στη βιβλιοθήκη της πόλης, εφαρμογή ψηφιακού εργαλείου για ξενάγηση στα ιστορικά σημεία της πόλης αλλά και αθλητικές δραστηριότητες όπως παγοδρομίες, χόκεϊ στον πάγο, περπάτημα και ψάρεμα στην παγωμένη λίμνη, σάουνα και βουτιές στη λίμνη. Επίσης παρουσιάστηκε το Eurotale, ένα Ευρωπαραμύθι, που έγραψαν όλοι οι συμμετέχοντες, βασιζόμενοι πάνω στο Φινλανδικό έπος Kalevala αλλά στην Ιστορία και Μυθολογία της κάθε χώρας. Οι μαθητές μαγείρεψαν Φινλανδικά φαγητά, συμμετείχαν σε καλλιτεχνικό εργαστήρι και παρακολούθησαν κονσέρτο Φινλανδικής μουσικής. Η συνάντηση για τους καθηγητές ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων τόσο για τις μελλοντικές κινητικότητες μαθητών και εκπαιδευτικών όσο και για την υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών και υποχρεώσεων των εταίρων.
Την τελευταία ημέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν την πόλη Tampere και τα μουσεία της.
Το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων εκπροσωπήθηκε από πέντε μαθητές της Β΄ τάξης, τους: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ, ΓΚΑΡΑΒΕΛΑ ΘΩΜΑ,ΤΣΙΑΜΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΜΑΡΙΑ και ΧΩΡΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ. Τους μαθητές συνόδευσαν η συντονίστρια του προγράμματος κα Ελένη Αβδελίδου και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Μαρκάκη Φωτεινή και Κυριαζής Θωμάς.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα C.H.A.N.G.E.



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022