MENU Τρίκαλα | | English


Αρχική




Βρείτε μας


Comenius - 3η Συνάντηση (Ρίγα, Οκτώβριος 2010)

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων
«Μουσεία, Εκπαίδευση και Σύγχρονη Κοινωνία»
3η Συνάντηση Εκπαιδευτικών στη Ρίγα


Στις αρχές Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας η 3η συνάντηση των εκπαιδευτικών, που συμμετέχουν στο πολυεταιρικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius «Μουσεία, Εκπαίδευση και Σύγχρονη Κοινωνία».

Κεντρική ιδέα του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δραστηριοτήτων κατάλληλων να προετοιμάσουν τους μαθητές πριν από την επίσκεψή τους σε μουσειακούς χώρους, να τους ενεργοποιήσουν κατά την παραμονή τους σε αυτούς, να βοηθήσουν στην εμπέδωση των γνώσεων και των πληροφοριών αλλά και να προκαλέσουν τη δημιουργική φαντασία τους μετά την επίσκεψή τους. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Λετονία, Ιταλία και συντονιστικό σχολείο είναι το 2ο ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων.

Την ευθύνη οργάνωσης της 3ης συνάντησης είχε το σχολείο «Riga Secondary Night shift school No 9» από τη Λετονία. Η υποδοχή από τη διευθύντρια, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές του σχολείου ήταν πραγματικά θερμή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν:
- ξενάγηση στους χώρους του σχολείου (αίθουσες, εργαστήρια, βιβλιοθήκη), παρουσίαση της χώρας, του εκπαιδευτικού συστήματος και του σχολείου στην αίθουσα εκδηλώσεων, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ καθηγητών και μαθητών.
- επισκέψεις στα μουσεία με τα οποία συνεργάζεται η ομάδα από τη Λετονία και συγκεκριμένα στο Υπαίθριο Εθνογραφικό Μουσείο (Open Air Ethnography Museum) και στο Μουσείο του Ήλιου (Sun Museum) όπου μετά τις οργανωμένες ξεναγήσεις υλοποιήθηκαν παιδαγωγικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.
- εκδρομή στην πόλη Sigulda, επίσκεψη στις σπηλιές και στο κάστρο της Turaida καθώς και ξενάγηση στην παλαιά πόλη της Ρίγα όπου οι Λετονοί μαθητές μίλησαν για την αρχιτεκτονική των κτιρίων και την ιστορία της πόλης και της χώρας τους.

Η τρίτη συνάντηση των εκπαιδευτικών στη Ρίγα ήταν πολύ εποικοδομητική καθώς παρουσιάστηκαν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχουν ήδη υλοποιηθεί από κάθε χώρα και έγινε ο σχεδιασμός για τα τελικά προϊόντα (dvd, βιβλίο) του προγράμματος. Επίσης αποφασίσθηκε η μορφή της αξιολόγησης και έγινε ο πρώτος σχεδιασμός των ερωτηματολογίων. Η εξέλιξη της υλοποίησης του προγράμματος κρίνεται πολύ ικανοποιητική καθώς υπάρχει συνέπεια και σταθερότητα. Ο βαθμός επικοινωνίας με τους εταίρους είναι πολύ καλός, υπάρχει ενθουσιασμός για το αντικείμενο μελέτης και πολύ καλή συνεργασία. Η φιλοξενία της χώρας υποδοχής ήταν άψογη. Οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων που συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή ήταν οι Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη και Μαρκάκη Φωτεινή.

Πατήστε εδώ για την 2η συνάντηση των εκπαιδευτικών στο Λονδίνο (Μάρτιος 2010)
Πατήστε εδώ για την 1η συνάντηση των εκπαιδευτικών στα Τρίκαλα (Νοέμβριος 2009)



Φωτογραφίες


◄ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

Υλοποίηση και Συντήρηση του Διαδικτυακού Τόπου:
Αβδελίδης Ευάγγελος, Αβδελίδου Ελένη
© Copyright 2001 - 2022